Over ons

De Verleiding is opgericht in 2009 door Marianne Van der Brandt te Gemert. Na het volgen van een gelato cursus in Italië besloot Marianne Van der Brandt een geschikte locatie te zoeken voor het openen van een winkel waar zij gelato en chocolade konden verkopen en vonden in Gemert een geschikte locatie op De Commandeur 7. Na het de zoektocht naar de perfecte locatie, begon de verkoop van chocolade en gelato met de aanstelling van een vaste leverancier voor chocolade.

Na geringe tijd merkte Marianne op dat de vraag voor de chocolade creaties enorm was en besloten te gaan kijken naar de opties voor het zelf-produceren van de chocolade creaties door het aanstellen van een opgeleide chocolatier. In 2010 begonnen ze met het produceren voor de winkel in Gemert met Callebaut als leverancier. Toen de verkoop van de zelfgeproduceerde chocolade aantrok begonnen andere chocolade-retailers op te merken dat De Verleiding in staat was chocolade creaties te produceren, die hun leveranciers niet produceerde. Snel kwam men met de vraag of  Marianne ook wilde produceren voor hen, waaruit het huidige bedrijfsmodel is ontstaan.

De Verleiding werd leverancier en de vraag bleek enorm snel te groeien en daarom besloot Marianne in 2011 uit te gaan breiden naar Boekel. Verdere uitbreidingen volgde snel, in 2012 verhuisde De Verleiding naar een grotere locatie in Gemert om de productie capaciteit te verhogen en breidde ze uit naar Gennep. De nieuwe locatie op De Commandeur 9-11 zorgde ervoor dat De Verleiding kon gaan produceren in grotere hoeveelheden. In de jaren die volgden besloot Marianne uit te breidden naar Cuijk en Heesch, en in 2015 begon De Verleiding met het leveren aan Belgische klanten. Echter bleek al snel dat een centralistische controle problematisch was en controle over de gefranchisede winkels uit handen viel, daarom besloten Marianne en Wilco alleen de winkels in Boekel en Gemert te behouden en de overige te verkopen. Nu de controle weer terug is kan service weer opbloeien en staan ze sterker dan ooit.  Hedendaags beschikt De Verleiding over zeven ervaren chocolatiers en zal het hier niet stoppen. De Verleiding streeft erna een zo persoonlijk mogelijke service aan te bieden en produceert geheel op de aanvraag van de klant.  
 

GEHEEL BIOLOGISCHE CHOCOLADE

De Verleiding staat in het teken van het ambachtelijk produceren van verschillende chocolade creaties en produceert geheel biologisch. Enkel en alleen kopen wij onze chocolade in bij Callebaut en proberen daarmee door excellentie in kwaliteit en duurzaamheid zoveel mogelijk waarde voor onze klanten te creëren. Ook zijn wij lid van Cacao Horizons, een initiatief van Callebaut om de leefomstandigheden van lokale cacaoboeren te verbeteren, waar wij veel waarde aan hechten. Kinderarbeid en zelfs slavernij komen nog steeds voor in de verarmde gebieden van West-Afrika en wij willen zoveel mogelijk bijdragen aan verbeteringen in onderwijs en welvaart van lokale cacaoboeren, daarom bij elke aankoop die u doet wordt een deel direct geïnvesteerd in het Cacao Horizons initiatief.
 

MAATWERK & AMBACHT

Ons personeel is gespecialiseerd in ambacht en brengt ons in staat om onze producten geheel te kunnen aanpassen aan de wens van de klant. Gewenste chocolade creaties kunnen worden geproduceerd op aanvraag, geen wens is te gek! Naast de chocolade die we inkopen, streven wij erna onze overige ingrediënten ook zo duurzaam en kwalitatief mogelijk in te kopen, zodat wij een uitzonderlijk eindproduct kunnen leveren. In het belang van de klant proberen wij een zo persoonlijk mogelijke aanpak te bieden en streven we ernaar de warmte van een lokale onderneming uit te stralen. Vanuit Gemert produceren, verpakken en vervoeren wij al onze producten in een zo duurzaam en efficiënt mogelijke manier, om een vlekkeloze levering te garanderen.

Ook hebben wij een speciale suikervrije lijn aan ons productassortiment toegevoegd, waarmee we uiteindelijk ook graag verschil willen maken. Verder specialiseren wij in grotere chocolade creaties, relatiegeschenken, bedrijfsgeschenken en logobonbons. Wij bieden de volgende productlijnen aan:

-Bonbons en pralines
-Repen
-Holfiguren
-Maatwerk

Alle productlijnen zijn beschikbaar in puur, melk en witte chocolade, en zoals bovengenoemd, zijn meeste productlijnen beschikbaar in suikervrije chocolade. Door middel van een ambachtelijk biologisch product en een persoonlijke aanpak maken wij elke chocolade droom werkelijkheid.